sponsors van Pools aan de UvA

Bedrijven en particulieren die de Poolse sectie van het Slavisch Departement aan de UvA een warm hart toedragen en die Pools studeren in de Benelux mede mogelijk maken.

Bedrijven:

www.oestercompagnie.nl : we staan op veel antiek en kunstbeurzen. Daar kwamen we in contact met deze foto van national geographic fotograaf James Stansfield uit 1987. http://www.zmescience.com/other/great-pics/zbigniew-religa-picture/ Er was vorig jaar een  indrukwekkende Poolse film over: 'Gods' (Bogowie) over de eerste harttransplantatie in Polen.

www.Romal.com : de voorraadhoudende technische groothandel van Utrecht

Particulieren:

Hans Buise :'zeventig jaar geleden hebben ze ons bevrijd, waarvoor mijn dank!'

Louis Berger: vanwege de prachtige taal, de rijke historie en cultuur, de aardige polen en Generaal Maczek en zijn mannen.

De talen die onder de Geesteswetenschappen vallen hebben de laatste jaren het hard te verduren door bezuinigingen. Zo zijn het Roemeens en het Fins al op universitair niveau verdwenen in Nederland en staan het Tsjechisch/ Slowaaks en het Servisch/Kroaats op de tocht. Steun de Poolse sectie die zich inzet voor behoud van de Poolse taal en cultuur in de Benelux. Via uva@poolsstuderen.nl kunt u aangeven waarom u ons steunt. Ook financiële bijdragen zijn mogelijk. Voor €10 als individu of €100 als bedrijf kunt u uw stem laten spreken en jaarlijks vermeldt worden op onze site. De donatie zelf kunt u overmaken naar:

Hoofdrekening van Faculteit der Geesteswetenschappen
IBAN: NL75DEUT0446604208 ovv: nr. I.2045.0033, Slavische Talen, geoormerkt 'Campagne Pools'. 

Met deze gelden financieren we oa. waarborging van 30 jaar Poolse knowhow van de universiteit in Nederland,gastsprekers en de verwezenlijking van een Slavische master Pools. 

Als dank vermelden we u gedurende een jaar op de site tenzij u liever anoniem wilt blijven.